Feudi - 125 - Primitivo

De streek
Puglia ligt in het meest zuidelijke deel van Italië. De hak van de laars maar dan wel een hoge hak want het gebied heeft een lengte van zo’n 400 kilometer. Er heerst een tropisch klimaat en de wijngaarden staan continue onder invloeden van de Adriatische en de Ionische zee omdat het gebied relatief smal is. De omstandigheden zijn er zo dat ook bij hogere oogstvolumes krachtige en smaakvolle wijnen gemaakt kunnen worden. Dit geldt dan vooral voor de inheemse druivenrassen Negroamaro en Primitivo. Veel geproduceerde wijn wordt als bulkwijn verkocht voor ondere andere de productie van Vermouth. Ook hier zijn gelukkig steeds meer bedrijven die de bulk laten voor wat het is en zich meer richten op het maken van kwaliteitswijnen. Heerlijk zondoorstoofd met jammig fruit. Kenmerkend voor de Negroamaro is een klein bittertje.

Feudi
Reeds een 3e generatie van de Varvaglione runt dit bedrijf. Cosimo en Maria Teresa Varvaglione hebben een dynamisch en gemotiveerd team van medewerkers en combineren traditie met nieuwe technologieën.
Feudi Salentini zorgt voor een constante kwaliteit door nauwgezette selectie van alleen de beste druiven, verantwoorde keuzes tijdens de oogst, een nauwgezette controle van de processen van vinificatie en een constante zoektocht naar perfectie in keldertechnieken.
In het hart van Puglia, geholpen door een zeer prettig wijnbouwklimaat, probeert Feudi Salentini een ambitieus project uit, namelijk het vangen van dit fascinerende klimaat in een fles, welke zich onderscheidt door zowel het gebruik van inheemse druiven als een moderne uiting van een antieke traditie. Dit wordt bewezen door een lang en prestigieus overzicht van awards die ze de afgelopen jaren hebben binnengehaald.

Herkomst:
Italië - Puglia
Type:
Stil - rood - fruitig/stevig
Samenstelling:
Primitivo
Serveersuggestie:

Serveertemperatuur 16-18°C
Breed inzetbaar bij de Italiaanse keuken maar ook bij steak en stoofschotels.

PPF bij 3 flessen:
€ 10.45
PPF bij 6 flessen:
€ 9.93
Terug