Villa del Re - Prosecco

 

Viticoltori Ponte
De Cantina di Ponte Piave werd opgericht in 1948 en behoort tot de belangrijkste coöperaties in het noordoosten van Italië. Bij de cantina zijn 20.000 producenten aangesloten.

De wijnkelders
Het gezamenlijke wijngaardbezit omvat 2.400 hectare aan wijngaarden, gelegen ten noorden van de stad Veneto, rondom de heuvels van Treviso. Het bedrijf heeft vier wijnkelders, gesitueerd in: Cantina di Villorba (Treviso), the Cantina Basso Piave in Eraclea (Veneto), the Cantina di Caposile (Veneto), en de oorspronkelijke ligging in Ponte di Piave (Treviso), waar de botteling van alle wijnen plaatsvindt. Elke locatie bezit een proefruimte en wijnwinkel.

Wijnen
De cantina produceert naast zeer aangename Prosecco, wijnen afkomstig van: Pinot Grigio, Chardonnay, Cabernet en Merlot, Verduzzo en Raboso.

Prosecco
Vanaf 1 januari 2012 bezitten alle Prosecco wijnen een banderol om hun authenticiteit te waarborgen. Er mag ook alleen maar wijn van de Prosecco druif in zitten. Deze is altijd wit. Mocht u ook een roze variant kennen dan komt dat doordat er dan meestal wijn van de Raboso druif in verwerkt zit. Tegenwoordig wordt die wijn meestal Rosato Frizzante genoemd. 

Herkomst:
Italië - Veneto
Type:
Mousserend - wit - Fris/fruitig
Samenstelling:
Proseco
Serveersuggestie:

Seveertemperatuur 6 - 8ºC.
Vooral om zo te drinken maar ook breed inzetbaar bij voor- en visgerechten.

PPF bij 3 flessen:
€ 9.95
PPF bij 6 flessen:
€ 9.45
Terug