Domaine Pré Baron - L'Elegante

De streek
De Loire is een lange strook wijngebied langs de gelijknamige rivier en dit gebied strekt zich uit vanaf de Atlantische oceaan nabij Nantes en gaat vanaf daar in oostelijke richting tot aan Orleans. Het gebied is verdeeld in diverse herkomstgebieden en door de klimatologische verschillen en de diversiteit in bodemstructuren maakt dat de diversiteit in wijn groot is. De smaakstijlen variëren van zoet tot strak droog en mineralig. Wie kent niet de wijnen van Muscadet en Anjou of de Sancerre wijnen.  Naast de Sauvignon Blanc zijn de Chenin Blanc en de Gamay veel gebruikte druiven in de streek.

Het wijnhuis
Het wijnhuis is al vanaf het begin van de 20e eeuw in bezit van de familie Mardon. Het bevindt zich in Oisly, daar waar de Sauvignon Blanc in 1905 zijn oorsprong vond. Inmiddels is het Jean-Luc, uit de vijfde generatie, die al meer dan 20 jaar verantwoordelijk is voor het eindproduct waarbij hij zich bemoeit met zowel het reilen en zeilen in de wijngaard als met de vinificatie van de wijn. De wijnen hebben een zogenaamde Terra Vitis status wat inhoudt dat zij een natuurvriendelijke wijnbouw zonder het gebruik van bestrijdingsmiddelen nastreven.

Proefnotitie
Domaine Pré Barron – Touraine – Sauvignon Blanc – Vieilles Vignes en dan moet er eigenlijk ook nog L’Elegante bij om de volledige naamsbeschrijving weer te geven. De wijn is die lengte volledig waard. Een topper pur sang. Complex en verfijnd en de aroma’s springen het glas uit.  

Herkomst:
Frankrijk - Loire
Type:
Stil - wit - fris/fruitig
Samenstelling:
Sauvignon Blanc 100%
Serveersuggestie:

Serveertemperatuur 9 – 11ºC.
Heerlijk bij visgerechten, wit vlees en asperges.

PPF bij 3 flessen:
€ 14.20
PPF bij 6 flessen:
€ 13.49
Terug