Delheim - Rosé

Het Land
Zuid-Afrika is één van de mooiste wijnlanden ter wereld. Het landschappelijk schoon maakt diepe indruk op de bezoeker, net als het klimaat. Warme zomers, milde winters, lange dagen vol zonneschijn... Het klimaat is daarom ook uitermate geschikt voor wijnbouw, en met de steeds verdergaande verbetering van techniek in de kelder, en het voortschrijdend inzicht met betrekking tot de combinatie terroir/druivenras, kan er in de komende jaren nog veel moois worden verwacht. Zuid-Afrika is een land met een lange geschiedenis op het gebied van wijnbouw, maar meer en meer gaan de Kaapse wijnboeren op zoek naar hun identiteit. Regionaliteit gaat een steeds grotere rol spelen, en het nieuwe toverwoord is 'cool climate'. Wijnen uit relatief koelere gebieden zijn vaak interessanter dan wijnen uit warme streken, met name als het gaat om frisse, aromatische witte wijnen. Mede door de voor ons min of meer begrijpelijke naamgeving van Kaapse wijnen is Nederland de grootste export-markt - vrijwel alle Zuid-Afrikaanse wijnproducenten hebben wel vertegenwoordiging in ons land.

Delheim
Delheim is een wijngoed met een stevige reputatie, maar die is er niet vanzelf gekomen. Het begin ligt in 1699, wanneer een medewerker van de VOC wordt gestationeerd op de zuidwestelijke hellingen van de Simonsberg, met als taak een kanon af te schieten wanneer een schip de haven van Kaapstad binnenvoer. De inwoners van Stellenbosch konden dan snel naar de haven reizen, om handel te drijven, of om de stad te verdedigen, het was maar net hoe het uitkwam. De farm waar deze medewerker was gevestigd heette Drie Sprong.
De huidige geschiedenis begint in 1939, wanneer Hans Hoheisen uit Duitsland de farm koopt en het idee opvat, er wijn te gaan maken. Dit verliep allemaal niet zo succesvol en in 1957 besluit Hans het bedrijf met een lening aan zijn neef Michael over te doen. Die maakte in 1979 een prachtige nobel gerotte dessertwijn en toen werd zijn naam gezet. Delheim was ook het eerste huis in Zuid-Afrika dat een rosé van de Pinotage maakte.

Terroir
De Pinotage-druiven komen van westelijk georiënteerde wijngaarden in de Muldersvallei, de Muscat komt van hoger gelegen, zuidelijk georiënteerde wijngaarden op de hellingen van de Simonsberg.

Vinificatie
Vier uur contact met de schilletjes, daarna vergisting bij gecontroleerde temperatuur.

Herkomst:
Zuid-Afrika - Stellenbosch
Type:
Stil - rosé - fruitig/fris
Samenstelling:
Pinotage 93%
Muscat de Frontignan 7%
Serveersuggestie:

Serveertemperatuur 8-10ºC.
Lekker op het terras met wat fingerfood maar ook bij een salade of een pizza.

PPF bij 3 flessen:
€ 8.95
PPF bij 6 flessen:
€ 8.50
Terug