Château Bellegrave

 

Frankrijk
Zeg je Frankrijk dan denk je aan wijn en zeg je wijn dan denk je aan Frankrijk. Frankrijk en wijn zijn nauw met elkaar verbonden en dat komt door hun rijke wijngeschiedenis die al zo’n tweeduizend jaar oud is. De faam van de Franse wijn heeft ook te maken met de historische economisch strategische ligging en de al in een vroeg stadium wetenschappelijke ontwikkelingen.
Los van de economische strategie heeft ook de klimatologische ligging een belangrijke rol. In heel Frankrijk heerst een relatief gematigd klimaat en de bodemstructuren zijn divers en in veel gebieden bijzonder geschikt voor wijnbouw vanwege hun natuurlijke drainage. Ondanks maatregelen om het productievolume terug te dringen is Frankrijk nog steeds het meest producerende land ter wereld en heeft het na Spanje de grootste oppervlakte aan wijngaarden.
Frankrijk is onderverdeeld in 11 wijnregio’s die elk zo hun eigen kenmerken hebben wat ook weer bijdraagt aan de bijzonderheid van het wijnland. Wijn voor elke smaak!

Bordeaux
Bordeaux is een van de grootste wijnregio's van Frankrijk en de Medoc is daarvan voor de meeste mensen het bekendste subgebied. De hele streek zit vast aan strakke wetgeving en er is een classement dat sinds 1855 slechts 1 keer aangepast is. Het gaat te ver om hier de diepte in te gaan. Er worden prachtige wijnen gemaakt met een herkenbare stijl. De bekende topchãteaus zijn voor het gewone publiek al lang niet meer te betalen maar gelukkig zijn er ook nog voldoende goede betaalbare wijnen.

Bij zes flessen wordt deze wijn in een originele houten kist geleverd.

Herkomst:
Frankrijk - Medoc
Type:
Stil - rood - Stevig/fruitig
Samenstelling:
Cabernet Sauvignon 60%
Merlot 35%
Petit Verdot 5%
Serveersuggestie:

Serveertemperatuur 16 -18ºC.
Heerlijk bij stevigere gerechten van rood vlees en pittige kazen.

PPF bij 3 flessen:
€ 12.50
PPF bij 6 flessen:
€ 11.88
Terug