Carlos Alonso - Piano

Portugal
Portugal is het kleine deel van het Iberische schiereiland maar herbergt een rijke geschiedenis en grote diversiteit als het aankomt op wijn. De lengte en de ligging van het land zorgt voor vele klimatologische verschillen met invloeden van de Atlantische Oceaan, de Middellandse zee en het continentale van Spanje. Ook de bodemstructuur is divers met in het noorden vooral graniet, leisteen en schist (een bepaald soort mineralig gesteente) en in het zuiden kalksteen, klei en zand. Tot eind van de vorige eeuw werden en vooral harde wijnen gemaakt. Daar is toen verandering in gekomen en door te moderniseren en de toepassing van ontwikkelde nieuwe technieken zijn de wijnen zeer toegankelijk geworden. Wel is men trouw gebleven aan de vele inheemse druivenrassen. Rassen die je buiten Portugal nergens tegenkomt. Naast de voor iedereen bekende Port worden er ook prachtige andere wijnen gemaakt. In alle kleuren en in alle varianten!

DOC Douro
De grenzen voor dit gebied werden al in de 18eeeuw afgebakend en het centrale deel van deze wijngaarden ligt rond de plaats Pinhão. De aangrenzende bergketen Serra do Marão zorgt ervoor dat de vochtige lucht van de oceaan de wijngaarden niet bereikt die zich op de hellingen langs de kronkelende rivier bevinden. Binnen het gebied zijn wel zo’n 100 inheemse witte en blauwe druivenrassen waarvan er een aantal zeer geschikt zijn voor de productie van Port zoals de Tinta Roriz, TInta Barroca, Touriga Francesa en Touriga Nacional.

Carlos Alonso
Carlos Alonso Douro Wine is in 1985 opgericht en nog steeds een familiebedrijf. De huidige generatie borduurt voort op de visie van de oprichter. Waarden van ethiek en verantwoordelijkheid worden gerespecteerd. Er is een internationale visie op het produceren van kwaliteitswijnen waarbij innovatief gedacht en gewerkt wordt en waarbij een bijdrage wordt geleverd aan de ontwikkeling van de regio Douro. 

Herkomst:
Portugal - Douro
Type:
Stil - wit - fruitig/fris
Samenstelling:
Viosinho 60%
Gouveio 20%
Moscatel Galego Branco 20%
Serveersuggestie:

Serveertemperatuur 10-12ºC.
Breed inzetbaar bij vis- en witvleesgerechten.

PPF bij 3 flessen:
€ 9.95
PPF bij 6 flessen:
€ 9.45
Terug