Fattoria le Fonti - Chianti Classico

 

Fattoria le Fonti
Le Fonti ligt in Poggibonsi, een uitstekende kwaliteitszone van de Chianti Classico-appellatie. De familie Imberti herplantte 15 jaar geleden de Sangiovese-wijngaarden op hoog gelegen bodems van kalksteen, leem en zand. Deze genieten van meer en directer zonlicht en geven vandaag mooi, rijp fruit.  Het enthousiasme van het jonge team in combinatie met grote investeringen in wijngaarden en kelders maken dat er in de toekomst van Le Fonti veel verwacht mag worden.

Terroir
Eén van de grote troeven van Le Fonti is hun terroir en de hoogte van de wijngaarden, een bodem van uitstekende kwaliteit die hen in staat stelt om niet alleen in de grote jaren, maar ook in de mindere jaren een meer dan behoorlijk resultaat te bereiken! Een steevast kenmerk van topdomeinen. Locatie: Poggibonsi. Hoogte wijngaarden:  300 meter boven zeeniveau. De wijngaarden zijn zuid, zuid-west gesitueerd. Grond: ondergrond is gevormd van ongedifferentieerd  complexe geologisch formatie, zanderig leem, diep en met een gemiddelde vruchtbaarheid. De druivenstokken groeien via de methode: “cordone speronato”.  Plantdichtheid: 4115 p/ha.  Oogst: de druiven worden handmatig geplukt en in bakken van maximaal 20 kilo gelegd.

Sangiovese
Misschien wel het meest bekende druivenras van Italië. Onder andere bekend als druivenras voor de Chianti wijnen. Daarnaast worden er nog veel wijnen van dit druivenras of varianten van dit ras gemaakt zoals Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino, Montefalco Rosso en nog vele anderen. De Sangiovese is ook de basis voor de Super Toscans, Topwijnen waarbij de makers alles uit de kast hebben getrokken in hun streven naar het beste van het beste. Deze wijnen hebben vaak een blend met de Bordeaux druivenrassen Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en/of Merlot.

Proefnotitie
Een intens robijnrode wijn met rijp fruit in de geur. In de smaak donker fruit waarbij de houtrijping goed maar niet overheersend aanwezig is. Het is een mooie stevige wijn met een complexe lange afdronk.

Herkomst:
Italië - Toscane
Type:
Stil - rood - vol/krachtig/complex
Samenstelling:
Sangiovese
Serveersuggestie:

Serveertemperatuur 16-18ºC.
Heerlijk bij diverse roodvleesgerechten.

PPF bij 3 flessen:
€ 16.40
PPF bij 6 flessen:
€ 15.58
Terug